Kroz projekte javnih radova zaposleno više od 1.300 ljudi

Bez autora
Sep 12 2011

Ove godine su prvi put organizovani javni radovi za osobe sa invaliditetom i kroz 121 projekat zaposleno je više od 1.300 ljudi. Opštini Ada odobrena su tri javna rada u vrednosti od 4,4 miliona dinara, a na njima su angažovana 22 lica. Na projektu uređenja Gradskog parka u opštini Ada koji je namenjen zapošljavanju osoba sa invaliditetom angažovano je pet osoba sa invaliditetom i jedan personalni asistent, a vrednost radova je 1,2 miliona dinara.Od početka primene Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom na području koje pokriva Filijala Kikinda zaposleno je više od 350, a na nivou cele Srbije više od 6.000 osoba sa invaliditetom.

Kroz projekte javnih radova zaposleno više od 1.300 ljudiOve godine su prvi put organizovani javni radovi za osobe sa invaliditetom i kroz 121 projekat zaposleno je više od 1.300 ljudi, izjavio je danas direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Dejan Jovanović.

On je, kako se navodi u saopštenju NSZ, prilikom posete opštine Ada kazao da su toj opštini odobrena tri javna rada u vrednosti od 4,4 miliona dinara, a na njima su angažovana 22 lica.

Jovanović je kazao da je na projektu uređenja Gradskog parka u opštini Ada koji je namenjen zapošljavanju osoba sa invaliditetom angažovano pet osoba sa invaliditetom i jedan personalni asistent, a vrednost radova je 1,2 miliona dinara.

"Od početka primene Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom na području koje pokriva Filijala Kikinda zaposleno je više od 350, a na nivou cele Srbije više od 6.000 osoba sa invaliditetom", rekao je Jovanović.

NSZ u saopštenju naglašava da je ove godine iz budžetskog fonda izdvojeno 800 miliona dinara za programe: subvencije zarada za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva, refundaciju troškova za prilagođavanje radnih mesta, refundaciju zarada za radnu asistenciju, subvencije za otvaranje novih radnih mesta, obuke za poznatog poslodavca i subvencije za samozapošljavanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik